Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Απόλυτος κυρίαρχος ο Ιβάν Σαββίδης στη Σουρωτή – Στα χέρια του το 60% της εταιρείας

Ιβάν Σαββίδης

Ιβάν Σαββίδης

Απόλυτος κυρίαρχος στη μετοχική σύνθεση της Σουρωτή Α.Ε. είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς οι εκπρόσωποι της Belterra, μέλος του Ομίλου Σαββίδη, ήταν οι μόνοι ενδιαφερόμενοι στη δημοπρασία του 10,9% των μετοχών της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα.

Πλέον, ο κ. Σαββίδης κατέχει το 60% της Σουρωτή Α.Ε.. Οι εκπρόσωποί της Belterra κατέθεσαν προσφορά 1,05 ευρώ ανά μετοχή, για τις μετοχές οι οποίες άνηκαν στον δήμο.

Ο δήμος διέθεσε 1.702.580 προς 1,05 ευρώ ανά μετοχή, που ήταν η υψηλότερη τιμή η οποία προσφέρθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα κατά τη διαδικασία αγοραπωλησίας των μετοχών της εταιρείας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της Belterra, διαθέτει τον πλήρη έλεγχο της Σουρωτή Α.Ε. καθώς το συνολικό ποσοστό του ανέβηκε στο 59,16% (9.251.580 μετοχές). Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Σουρωτή Α.Ε. κατά 4,6 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θεωρείται βέβαιο ότι ο Όμιλος Σαββίδη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην εταιρεία. Η εταιρεία αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η διαδικασία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάιο ή Ιούνιο.

Από το υπόλοιπο περίπου 40% των μετοχών, το 18,13% βρίσκεται στα χέρια της Coca Cola HBC η οποία, ωστόσο, δεν συμμετείχε στη σημερινή δημοπρασία.

Ο δήμος Θέρμης διατηρεί πλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 4,65%, από 0,5% διαθέτουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο «Ορφέας Σουρωτής» και 0,8% ο Σύνδεσμος Ιαματικών Λουτρών, ενώ το υπόλοιπο περίπου 10% ανήκει σε μικρομετόχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιατρικό Αθηνών: Εντυπωσιακή κερδοφορία το 2016 για τον όμιλο – Αύξηση 122% τα καθαρά κέρδη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κόκκινα» δάνεια 4 δισ. ευρώ της Alpha Bank περνούν στα «χέρια» της Cepal

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: JP Morgan: Το καλό, το κακό και το άσχημο σενάριο για την Ελλάδα