Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις της Τρ. Πειραιώς για την Avis

Avis

O τουρκικός όμιλος Koc σε κοινοπραξία με τον αμερικανικό όμιλο Avis Budget Group, προέβη σε προσφορά για την απόκτηση της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε (του master franchisee στην Ελλάδα των Avis Rent a Car και Budget Rent a Car and Payless), χθες (Πέμπτη 4 Μαΐου) όπου ήρθε και σε πέρας η καταληκτική ημερομηνία.

Σύμφωνα με πηγές, έτοιμη προς αξιολόγηση είναι η χρηματοοικονομική προσφορά και θα θεωρηθεί ευκταία εάν το ανώτερο όριο της αγγίξει το ύψος των 330 εκατ. ευρώ, όσο, δηλαδή, έχει κοστολογηθεί η Avis Hellas (συμπεριλαμβανομένων των δανείων ύψους 245 εκατ.).

Το ποσό στο οποίο θα ανέλθει η οικονομική προσφορά θα σηματοδοτήσει εάν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πειραιώς και των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων , όπως τα funds Goldman Sachs, Pimco και Fortress.

Με βάση λοιπόν το ύψος της τιμής της Avis Hellas, θα γίνει γνωστό εάν θα συσταθεί το σχήμα Koc – Avis Budget Group, αποτελώντας τον αγοραστή της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Σε αντίθετη περίπτωση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμπραξη αυτή, που ελέγχεται σύμφωνα με πληροφορίες, κατά 60% ο τουρκικός όμιλος, έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Η τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε συζητήσεις με το αμερικανοτουρκικό σχήμα, ούτως ώστε  να επιτευχθεί η συμφωνία παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης (license agreement) των σημάτων μεταξύ του μητρικού αμερικανικού ομίλου και της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Το 2016 η εταιρεία αύξησε τον κύκλο εργασιών στα 152,5 εκατ., με ρεκόρ κερδών ebitda στα 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. (+41%). Επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700 αυτοκίνητα), οι αγορές αυτοκινήτων (8.600 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν 7 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι συμβαίνει με το deal Καλογήρου (Λεμονής) και Σάμι Φάις;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 169 εκατ. ευρώ «επλήγη» στο α’ τρίμηνο η ιταλική Monte dei Paschi

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγωνία στην Τράπεζα Πειραιώς από τις αξιολογήσεις της Egon Zehnder και του Ανδρέα Γαβρηιλίδη