Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Goldman Sachs: Η πολιτική αβεβαιότητα υποβαθμίζει το δολάριο

Goldman Sachs

Mε νέο της report η Goldman Sachs,  επιμένει στη θέση της πως η πολιτική αβεβαιότητα υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες αύξησης του δολαρίου. (δείτε εδώ live την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και δολαρίου-στερλίνας)

Όπως υπογραμμίζει η διεθνής τράπεζα επενδύσεων, «τα ερωτήματα για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και τις πιθανές επαφές με την εκστρατεία Trump χτύπησαν κόκκινο την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόλυση του διευθυντή του FBI James Comey και τη τοποθέτηση του Robert Mueller III ως ειδικό σύμβουλο για την επίβλεψη της έρευνας».

Η μεγάλη ανασφάλεια αναφορικά με το αποτέλεσμα της έρευνας, δεν αφήνει να ξεκαθαριστούν οι προοπτικές προόδου του οικονομικού πλάνου του Trump, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Όπως τονίζει η GS, η υποβάθμιση του δολαρίου, δεν είναι ο μόνος κίνδυνος όσον αφορά στο νόμισμα. Μία μεγαλύτερη από την προσδοκώμενη περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας, θα εξαλείψει τα σενάρια δημοσιονομικών κινήτρων και άλλων ευοίωνων για το δολάριο παραγόντων, με πιθανό αντίκτυπο στην πολιτική της Fed. Όσο υπάρχει αυτό το θολό τοπίο, σύμφωνα με την GS, το δολάριο θα δυσκολευτεί να βρει την πορεία του.

Η αμερικάνικη τράπεζα επισημαίνει στους επενδυτές ότι «υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες στην αγορά συναλλάγματος οι οποίες είναι πιθανό να παραμείνουν λιγότερο συσχετισμένες με τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ».

Όσον αφορά στα νομίσματα του G10, οι ευκαιρίες είναι οι εξής:

  1. long θέσεις στο δολάριο Καναδά το οποίο έχει υποαποδόσει σε σχέση με τη συνήθη σχέση του με τις τιμές του πετρελαίου,
  2.  long στο δολάριο της Νέας Ζηλανδίας έναντι του δολαρίου Αυστραλίας, λόγω της σημαντικής διαφοράς στις μακροοικονομικές επιδόσεις τους τελευταίους μήνες, και
  3.  long στην σουηδική κορώνα έναντι του ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάντσεστερ: Η στιγμή της έκρηξης στην Αρένα (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάντσεστερ: Οι αγωνιώδεις αναρτήσεις γονιών που ψάχνουν τα αγνοούμενα παιδιά τους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάντσεστερ: Τζιχαντιστής αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης- «Αυτή είναι μόνο η αρχή» (video)