Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αλλαγή τοπίου για το ΧΑ – Παρελθόν το “10 στα 10”

Με απώλειες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), αλλάζοντας το σερί των δέκα ανοδικών συνεδριάσεων και προσπαθώντας να μεταβάλλει το τοπίο του προηγούμενου διαστήματος. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 760 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό τώρα, η προσοχή έχει στραφεί στη μετοχή της Folli Follie, η οποία υποχωρεί κατά 4,20% στα 21 ευρώ. Νωρίτερα, δύο πακέτα, 1,5 εκατ. και 150 χιλ. μετοχών, «άλλαξαν χέρια» τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης στη μετοχή της Folli Follie, ένεκα προσυμφωνημένων πράξεων. Η αγοραπωλησία των πακέτων έγινε στην τιμή των 20 ευρώ.

Αναφορικά με τα πρώτα στοιχεία, “αποδέκτες” των πακέτων, τα οποία αντιστοιχούν στο 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, ήταν ξένοι επενδυτές, ενώ η διάθεση έγινε από insiders.

Η μετοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας κατά 5,02% και φτάνοντας στα 20,42 ευρώ.

Πιέσεις στον γενικό δείκτη ασκούν οι Alpha Bank και Εθνική, οι οποίες υποχωρούν κατά 1,36% και 1,56% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Eurobank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, Τιτάν, Aegean και Grivalia.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ δίνει τα στηρίγματά της στον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνει κέρδη 1,54%, ενώ μικρότερα του 1% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nέες αλλαγές στα capital controls: Πότε και πόσο αυξάνεται το όριο αναλήψεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση φόρων έως και 36% για τους ελεύθερους επαγγελματίες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Προστασία για μεγάλες υποθέσεις απαιτούν οι θεσμοί