Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Apple και Amazon έδωσαν νέα ώθηση στον Nasdaq

Νέο ρεκόρ σημείωσε ο Νasdaq στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς Apple και Amazon έδωσαν νέα ώθηση στον δεικτη. Το γενικότερο θετικό κλίμα βοήθησε και η συμφωνία που έλαβε το Κογκρέσο για χρηματοδότηση της κυβέρνησης Τραμπ ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο έφτασαν σε συμφωνία για πολύ μεγάλη χρηματοδότηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη κρίση στην κυβέρνηση.

Απερρίφθη ωστόσο η χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά και περικοπές σε δημοφιλή εγχώρια προγράμματα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,13% στις 20.914 μονάδες και ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 2.388 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,7% και έκλεισε στις 6.091 μονάδες.

Μεγάλα κέρδη σημείωσε στο ταμπλό η μετοχή της Amazon που έκλεισε στο +0,11%, ενώ νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψε η μετοχή της Apple στα 147 δολάρια. Ανοδικά κινήθηκαν η μετοχή της Netflix και της Microsoft.

Στον αντίποδα, πιέσεις στον Dow άσκησε η πτώση της Boeing κατά -1,32%.

Όπως αναμενόταν ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα καθώς οι κυριότερες διεθνείς αγορές παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω του εορτασμού της πρωτομαγιάς.

Το πετρέλαιο έκλεισε με πτώση 1,16%, στα 48,77 δολάρια το βαρέλι, όπως και ο χρυσός που τιμάται στα 1.257 δολάρια την ουγκιά με πτώση 0,83%.