Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Οι 9 κορυφαίες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

τίνα γκριν

Υπάρχουν 88 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι γένους θηλυκού σε όλο τον κόσμο με συνολικό πλούτο 194 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με μια λίστα από το “Hurun Global Rich List 2017 series”. Η Έκθεση Hurun διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων γυναικών δισεκατομμυριούχων προέρχεται από την Κίνα, με 56 άτομα, ενώ οι ΗΠΑ ήταν στη δεύτερη θέση με 15.

Σας παρουσιάζουμε τις 9 κορυφαίες γυναίκες που κατάφεραν να δημιουργήσουν στην πάροδο των χρόνων μια ολόκληρη περιουσία και να πρωτεύσουν στον τομέα αυτό.

9. Peggy Cherng
Η Cherng και ο σύζυγός της, Andrew Cherng , έχουν καθαρή αξία 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκαναν την περιουσία τους μέσω της Panda Express στις ΗΠΑ, η οποία είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες οικογενειακές αλυσίδες εστιατορίων στον κόσμο.

8. Zhang Yin
Είναι γνωστή ως Cheung Yan και έχει καθαρή αξία της είναι 4,5 δισεκατομμυρία δολάρια. Η 60χρονη ίδρυσε την τεράστια εταιρεία Nine Dragons Paper, η οποία προήλθε από μια μεγάλη επιχείρηση εμπορίας σίδερων, πριν δημιουργήσει εργοστάσια της στην Κίνα.

7. Wu Yajun
Η 53χρονη από την Κίνα, που έχει καθαρή αξία 4,6 δισεκατομμυρία δολαρία, ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος, αλλά έγινε απίστευτα πλούσια μετά την ίδρυση της μάρκας ακινήτων Longfor.

6. Judy Love
Με τον σύζυγό της, Tom Love, έχουν καθαρή αξία 4,8 δισεκατομμυρία δολαρία. Μαζί ίδρυσαν τον σταθμό καυσίμων και την αλυσίδα υπηρεσιών Love’s Travel Stops & Country Stores το 1964, που τώρα έχουν πάνω από 420 τοποθεσίες σε 40 πολιτείες των ΗΠΑ.

5. Chen Chunmei
Με τον σύζυγό της, Gong Hongjia, έχουν καθαρή αξία 5,3 δισεκατομμυρία δολαρία. Η 52χρονη από την Κίνα αποκομίζει τον πλούτο της από έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων βιντεοεπιτήρησης παγκοσμίως, την ψηφιακή τεχνολογία Hikvision.

4. Tina Green
Με τον σύζυγό της, Philip Green, φτάνουν τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η 64χρονη (μεσαία) είναι από τη Βρετανία, αλλά τώρα είναι εγκατεστημένη στο Μονακό με τον σύζυγό της που διευθύνει τον λιανικό γίγαντα Arcadia. Είναι ιδιοκτήτρια όλων των μετοχών της οικογένειας στην Taveta Investments, η οποία είναι στην κατοχή της Arcadia.

3. Zhou Hongwen
Μαζί με τον σύζυγό της, Xiao Jianhua, έχουν καθαρή αξία 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συνιδρύτρια του ομίλου εταιρειών παροχής συμβουλών Tomorrow Group, έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι μετά την εξαφάνιση του συζύγου της, ο οποίος “απήχθη” από το Four Seasons Hotel στο Χονγκ Κονγκ.

2. Zhou Qunfei
Με καθαρή αξία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η 47χρονη από την Κίνα ανέβηκε στην κορυφή της λίστας το 2015, όταν ο όμιλός της Lens Technology εκτοξεύτηκε. Προέρχεται από πολύ φτωχή οικογένεια και δούλευε σε κατάστημα, πριν ιδρύσει την εταιρεία της.

1. Chen Lihua
Έχει καθαρή αξία 7,2 δισεκατομμυρία δολαρία. Η 76χρονη, που τώρα είναι στο Πεκίνο, γνωστή και ως Chan Laiwa, μεγάλωσε στη φτώχεια πριν γίνει η πιο επιτυχημένη επιχειρηματίας στον κόσμο. Διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων FuWah και είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Chi Zhongrui.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μοιράζεται 3 μυστικά επιτυχίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι κάνει ο Richard Branson, ο Bill Gates, και άλλοι 11 επιτυχημένοι άνθρωποι τα Σαββατοκύριακα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η λαμπερή ζωή της 28χρονης κληρονόμου και CEO, Chryseis Tan