Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Δ. Μίχαλος: Ακόμη ένα handysize για την Diligent Holdings

Δημήτρης Μίχαλος, εφοπλιστής Diligent Holdings

Η ναυτιλιακή εταιρεία Diligent Holdings της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Δημήτρης Μίχαλος, φαίνεται πως έχει στρέψει για τα καλά το ενδιαφέρον της στην αγορά των handysize bulkers.

Όπως αναφέρει το tradewindsnews και επιβεβαιώνει και η ίδια η ναυτιλιακή, προχώρησε στην αγορά του φορτηγού πλοίου Magnolia Ace (χωρητικότητας 28.389-dwt και κατασκευής 2010 στην Ιαπωνία). Η Diligent φαίνεται πως έδωσε ένα ποσό κοντά στα 8 εκατομμύρια δολάρια για το bulker, ωστόσο η ίδια η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές αντίτιμο.

Αυτό είναι το τρίτο handysize που αγοράζει η εταιρεία αυτό το χρόνο και συνολικά το έκτο από τον Φεβρουάριο του 2016. Σημειώνεται πως και τα τρία bulkers που προστέθηκαν στον στόλο της Diligent είναι κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

Η ναυτιλιακή που διαχειρίζεται ο κ. Μίχαλος, έχει αυτή τη στιγμή 7 handysize bulkers στο στόλο της με τη ηλικία των πλοίων να κυμαίνεται από τα επτά έως τα δέκα έτη.

Το περασμένο διάστημα η Diligent είχε συνδεθεί με αρκετά σενάρια αγοράς μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων. Συγκεκριμένα τον Ιούλιο, πληροφορίες ανέφεραν πως η ναυτιλιακή ενδιαφέρεται για το bulker Atlantic Daisy (χωρητικότητας 37.406-dwt και κατασκευής 2007). Ένα μήνα πιο πριν η εταιρεία εμφανίζονταν ως η πιθανότερος προορισμός του  Valente Angel (χωρητικότητας 28.534-dwt και κατασκευής 2007).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γεωργιόπουλος: Η International Seaways του δίνει 53 εκ. δολ. για μεταχειρισμένο tanker

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές για deal με Attica: «Είναι μια καλή και έντιμη συμφωνία»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ψάχνει μεταχειρισμένες ευκαιρίες η Costamare, με όπλο την ισχυρή ρευστότητα