Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΒΕΑΤ: Η εταιρεία με τους κακούς συμβούλους

Νίκος Δρανδάκης. Επικεφαλής TaxiBeat

Νίκος Δρανδάκης. πρώην επικεφαλής Beat

Μήπως ο Χρήστος Σπίρτζης… διαβάζει mononews.gr; Γιατί τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χθες για την Beat και το “περίεργο” καθεστώς της εταιρείας τα είχαμε λίγο-πολύ γράψει τον προηγούμενο μήνα, όταν όλοι “λιβάνιζαν” νυχθημερόν την Beat, ενώ εμείς απλώς κάναμε ερωτήσεις που δεν πήραν ποτέ απάντηση.

Παρουσιάζοντας χθες το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου, που περιλαμβάνει και αλλαγές στην αγορά των ταξί, ο κ. Σπίρτζης άφησε αιχμές για τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας και τα φορολογικά βάρη που κατέβαλαν εταιρείες όπως η Beat. Ζήτησε, μάλιστα, από τους εκπροσώπους των εταιρειών διαμεσολάβησης που θα έρθουν σήμερα στο υπουργείο για διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου να φέρουν μαζί «το μετοχολόγιο και φορολογικές δηλώσεις των τριών τελευταίων ετών».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «στο μετοχικό κεφάλαιο της Beat συμμετείχαν ή συμμετέχουν υπεράκτιες εταιρείες από τον Παναμά και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους», ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι παράνομο να έχεις έναν μέτοχο που είναι εξωχώρια εταιρεία, αλλά το θέμα είναι πολιτικό, αν δηλαδή θέλουμε να στηρίξουμε αυτό το μοντέλο.

«Να δούμε αν αυτή η εταιρεία έχει έδρα στην Ελλάδα, έχει έδρα στο Λονδίνο με υποκατάστημα στην Ελλάδα… Εμείς τη λατρεύουμε την καινοτομία και τη στηρίζουμε, αλλά δεν μπορεί να έχουν άλλου είδους ασυλία σε σχέση με τις άλλες εταιρείες», τόνισε.

Είναι αυτό ακριβώς που λέγαμε κι εμείς στο mononews.gr: Η Beat είναι μία βρετανική επιχείρηση, η οποία απλώς έχει υποκατάστημα στην Ελλάδα. Και μάλιστα υποκατάστημα που κανείς δε γνωρίζει τα οικονομικά του στοιχεία, αφού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ οι ισολογισμοί του, και άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι φόρους έχει πληρώσει στο κράτος.

Μάλιστα, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα από τη συμπεριφορά του ιδρυτή της εφαρμογής, Νίκου Δρανδάκη, ο οποίος αρνείται πεισματικά τη δημοσιοποίηση των φορολογικών στοιχείων της εταιρείας, και μάλιστα με τρόπο που σίγουρα δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε και την εταιρεία.

Πρέπει να προσέλθω με τις φορολογικές δηλώσεις μου και να αποδείξω ότι δεν είμαι φοροφυγάς. Φορολογικά στοιχεία παρέχω μόνο στις Αρχές. Ας με διώξει ο κ. Σπίρτζης”, δήλωσε στο capital.gr ο κ. Δρανδάκης, ισχυριζόμενος ότι η Beat έχει καταβάλει σε φόρους πέντε εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Να μην παρεξηγούμαστε: η Beat είναι μία εξαιρετική εφαρμογή, ένα αληθινό success story που από το μηδέν έφτασε να έχει 1 εκατομμύριο πελάτες στη χώρα μας. Όμως είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά στη λειτουργία της εταιρείας. Μήπως η Beat έχει κακούς επικοινωνιακούς συμβούλους; Γιατί η συμπεριφορά της θυμίζει περισσότερο μία τυχαία μικρομεσαία επιχείρηση, παρά μία επιτυχημένη, φιλόδοξη εταιρεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πώς θα το αγοράσετε και θα το χρησιμοποιήσετε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τέλος Ακινησίας» 30 ευρώ σε περίπτωση άρσης ακινησίας ΙΧ!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα κόλπα 20.000 στρατηγικών κακοπληρωτών των τραπεζών. «Είναι θηρία» λένε