Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Α. Φράγκου: Άντλησε 50 εκατομμύρια δολάρια η Navios Containers

αγγελικη φραγκου

Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc

H Navios Maritime Containers, το νεώτερο μέλος της “οικογένειας” της Navios, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, προχώρησε σε πώληση 10 εκατομμυρίων μετοχών της εισηγμένων στην αγορά over-the-counter (OTC) του Όσλο έναντι 5 δολαρίων εκάστη, αντλώντας 50 εκατομμύρια δολάρια.

Στη νέα αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας, η Navios Maritime Partners και η Navios Maritime Holdings (επίσης συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου) θα εισφέρουν από 10 εκατομμύρια δολάρια, με το μερίδιό τους στη Navios Containers να ανεβαίνει στο 40%, ενώ θα λάβουν επίσης δικαιώματα προτίμησης πενταετούς διάρκειας για ποσοστό 6,8% και 1,7% νέων μετιοχών αντίστοιχα.

Με τις εξελίξεις αυτές, η κεφαλαιοποίηση της Navios Containers φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι μέρος των εσόδων της από τη διαδικασία μπορεί να επενδυθεί σε νέες αγορές πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Navios Containers ιδρύθηκε για να “στεγάσει” τον στόλο των 14 containerships της χρεοκοπημένης Rickmers Maritime Trust που απέκτησε φέτος ο όμιλος Navios. To συνολικό κόστος εξαγοράς και των 14 πλοίων διαμορφώθηκε στα 118 εκατομμύρια δολάρια.