Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νέα κίνηση για την S Livanos – Γιατί πουλάει και δεύτερο bulker σε ένα μήνα

Capesize bulker

Capesize bulker

Σε περαιτέρω μείωση του στόλου που μεταφέρει ξηρό φορτίο προχωράει η ελληνική εταιρεία S Livanos.

Όπως αναφέρουν ναυλομεσιτικές πηγές από την Ευρώπη, η εταιρεία έχει θέσει προς πώληση το bulker Ioannis Zafirakis (73.305-dwt και κατασκευής 2004 στα ναυπηγεία Namura Shibuilding).

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι ένα από τα παλαιότερα στον στόλο της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Alios Bulkers.

Σημειώνεται πως η τελευταία πώληση που αφορούσε αντίστοιχο bulker (ιαπωνικής κατασκευής panamax) απέφερε κέρδη 11,3 εκατ. δολαρίων στο τέλος Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της VesselsValue. Η ναυτιλιακή είχε παραγγείλει το συγκεκριμένο πλοίο για 22 εκατ. δολάρια.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει αποδειχθεί κατά καιρούς «χρυσωρυχείο» για την Alios, το «παρακλάδι» της S Livanos που διαχειρίζεται τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου της εταιρείας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Alios πούλησε ακόμη ένα bulker για 9,5 εκατ. δολάρια σύμφωνα με τους brokers. Το κατασκευασμένο το 2002 στα ναυπηγεία Oshima πλοίο Atlantic Hawk (χωρητικότητας 74.204-dwt) κατέληξε σε κινεζικά συμφέροντα, όπως αναφέρει το tradewinds.

Με την επισημοποίηση των δύο deal, ο στόλος της Alios θα μειωθεί σε τρία panamax bulkers, κατασκευασμένα μεταξύ του 2002 και του 2006.

Όσον αφορά τον στόλο των tankers της S Livanos, αυτός ελέγχεται από τη Sun Enterprises και αποτελείται από 17 πλοία, συμπεριλαμβανομένου και του νεότευκτου δεξαμενόπλοιου Amazon Fortitude (χωρητικότητας 72.850-dwt και κατασκευής 2018 στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Hyundai Heavy Industries).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αδ. Πολέμης: Η νέα κίνηση του «πολυμήχανου» εφοπλιστή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Γιατί είπε όχι στο deal του 1,1 δισ. με την BW LPG

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Dryships