Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ν. Εμμανουηλίδης (Nestle Hellas): «Το green deal κλειδί για την ανάκαμψη – Η πανδημία δεν σταματά τα προγράμματα ΕΚΕ»

Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και CEO της Nestlé Ελλάς

«Περίεργο, αλλά ισορροπημένο» χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nestle Hellas, Νίκος Εμμανουηλίδης, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχει αβεβαιότητα για την πορεία της αγοράς το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη, μέχρι τον Μάιο τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, ωστόσο το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα στον τομέα του HORECA (εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering) αλλά και στον τουρισμό, ο οποίος παίζει καταλυτικό ρόλο στην πορεία της οικονομίας.

«Ήταν μια περίοδος όπου το βάρος μετατοπίστηκε από το κανάλι των πωλήσεων εκτός σπιτιού, όπου έχουμε έντονη παρουσία, στο κανάλι εντός σπιτιού», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για το πρωτοπόρο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «We Sea More».

Ο διοικητικός ηγέτης της Nestle Hellas υπογράμμισε πως η πανδημία δεν άλλαξε τη στρατηγική στόχευση του ομίλου για επένδυση στο περιβάλλον, ωστόσο αναπόφευκτα επικεντρώθηκε στην ασφάλεια του προσωπικού και στη διατήρηση των γραμμών τροφοδοσίας ως μια εταιρεία τροφίμων και ποτών. Διευκρίνισε πάντως πως «τα προγράμματα για την εταιρική δεν σταματούν λόγω πανδημίας καθώς αποτελούν στρατηγική δέσμευση του ομίλου σε παγκόσμιο επίπεδο» ενώ δήλωσε πως «η ανάκαμψη από την κρίση του κορονοιου θα έρθει μέσα από την πράσινη ανάπτυξη».

«Υποστηρίζουμε ότι η ανάκαμψη θα έλθει μέσα από το Green deal», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την περιβαλλοντική προσέγγιση του ομίλου, σημείωσε πως το ενδιαφέρον δεν εντοπίζεται αποκλειστικά στο πλαστικό, αλλά στην κυκλική οικονομία. «Μέχρι το 2025», όπως είπε, η Nestle έχει δεσμευθεί όλες οι συσκευασίες να είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες… «Πρόκειται για ένα δύσκολο και απαιτητικό στόχος που δεν έχει οικονομικό όφελος επεσήμανε για να συμπληρώσει όμως πως οι πρωτοβουλίες για ανταποδοτική ανακύκλωση επικροτούνται από τους καταναλωτές.

Να σημειωθεί πως η Nestlé Ελλάς και η Polyeco Α.Ε. συνεργάζονται στο πρωτοπόρο πρόγραμμα «We Sea More», που έχει ως στόχο την ανίχνευση, καταγραφή και συλλογή των απορριμμάτων στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Παλαιού Φαλήρου, μια περιοχή με πλούσιο οικονομικό, γεωμορφολογικό και ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον, τους 3 πρώτους μήνες του 2020. Περιοχή μελέτης αποτέλεσε η θαλάσσια και παράλια έκταση συνολικού εμβαδού ενός (1) τετραγωνικού χιλιομέτρου, που βρίσκεται στην περιοχή Ακτή Έδεμ στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, όπου εκβάλει το ρέμα της Πικροδάφνης.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ήταν η συλλογή 11 τόνων απορριμμάτων συνολικά από τον βυθό και την ακτή.