Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Motor Oil: Αγόρασε το 100% των μετοχών του Alpha – Το μέλλον του Κοντομηνά

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Κοντομηνά από την εταιρεία θα ανακοινώσει τη Δευτέρα η Motor Oil.

Στόχος της Motor Oil είναι να εφαρμόσει ένα σχέδιο, ώστε ο Alpha να γίνει ο πρώτος σταθμός από πλευράς τηλεθέασης.

Το σχέδιο αυτό ακολουθεί την επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που ήδη υλοποιήθηκε στα στούντιο που χρησιμοποιεί ο Alpha.

Οι νέοι ιδιοκτήτες εκτιμούν ότι το προσωπικό του Alpha έχει υψηλό επίπεδο και συνεπώς, θα διατηρήσουν τη δομή του ως έχει.

Υπενθυμίζεται οτι προ έτους η Motor Oil είχε εξαγοράσει το 50%+1 μετοχή του Alpha. O  Δημήτρης Κοντομηνάς εκτιμάται οτι πούλησε την συμμετοχή του τότε καθώς τα νούμερα της εταιρίας δεν ήταν καθόλου καλά.

Τα τελαυταία χρόνια η εταιρία παρουσίαζε μεγάλες ζημιές , με αποτέλεσμα τα ιδία κεφάλαια το 2018 να έχουν υποχωρήσει στα 4 εκατ.  ευρω. Πρακτικά αυτό σήμαινε οτι το 2020 η εταιρία θα χρειαζόνταν νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Επιπρόσθετα λέγεται οτι , η υγεία του 80χρονου έμπειρου επιχειρηματία (γεννήθηκε το 1939) είναι βεβαρυμένη καθώς τα τελευταία χρόνια έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 2 εγχειρήσεις.