Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Morgan Stanley: Βλέπει αύξηση της αξίας της Tesla κατά 500 δισ. δολάρια

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Έλον Μασκ, CEO Tesla

Ο υπερ-υπολογιστής Dojo της Tesla μπορεί να προσθέσει έως και 500 δισεκατομμύρια δολάρια στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Ο Dojo μπορεί να ανοίξει «νέες αγορές», όπως έκανε η AWS για την Amazon.com Inc., έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές με επικεφαλής τον Adam Jonas, αναβαθμίζοντας τη μετοχή σε overweight από equal-weight και αυξάνοντας την τιμή στόχο 12 μηνών σε 400 δολάρια ανά μετοχή από 250 δολάρια.

H μετοχή της Tesla η οποία έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί φέτος, σημείωσε άνοδo έως και 6,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Δευτέρα.

Η Morgan Stanley είναι μία από τις βασικές συμβουλευτικές εταιρείες του Μusk, η οποία συμμετείχε και στην εξαγορά του Twitter -γνωστό πλέον ως X- έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο υπερυπολογιστής, που έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μπορεί να φέρει την Tesla σε «συγκριτικό πλεονέκτημα» σε μια αγορά δυνητικής αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είπε ο Jonas, και θα μπορούσε να καταστήσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες τον οδηγό της Tesla για την απόκτηση μεγαλύτερης αξίας από εδώ και στο εξής.

Η επόμενη έκδοση του πλήρους συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla, που αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, και η ημέρα Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας στις αρχές του 2024 θα βρεθούν στο επίκεντρο, πρόσθεσε.

Η μετοχή διολίσθησε περίπου 4,2% από τότε που ο Jonas μείωσε τη σύσταση για τη μετοχή σε ουδέτερη τον Ιούνιο.

Η μετοχή της Tesla απέχει περίπου 60% από τον στόχο της Morgan Stanley

Η Tesla αναφέρει πώς ο Dojo της δίνει πλεονέκτημα στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης από τουλάχιστον το 2021.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk είπε στους επενδυτές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο έργο μέχρι το τέλος του 2024.

Αυτός ο βασικός στόχος από τη Morgan Stanley θα έφερνε τη μετοχή κοντά στο κλείσιμο ρεκόρ των 409,97 δολαρίων που βρέθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Πάντως η μέση τιμή στόχος των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg είναι 268,42 δολάρια.

«Όσο περισσότερο κοιτάζαμε το Dojo, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσαμε την πιθανότητα η αξία της μετοχής να είναι υποτιμημένη», είπε ο Jonas.

Διαβάστε ακόμη:

Γιουβέντους: Η οικογένεια Ανιέλι διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί πώλησης της ομάδας

O επιχειρηματίας που πλουτίζει μέσα από τη φυλακή: Έβγαλε 4,5 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο

Novo Nordisk: Πιθανές πωλήσεις 33 δισ. δολαρίων έως το 2030 βλέπει η JP Morgan