Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Morgan Stanley: Στις 5.000 μονάδες ο FTSE 100

Παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne ότι η χώρα θα παραμείνει ισχυρή και πως υπάρχουν σχέδια για την προάσπιση της οικονομίας της, η αβεβαιότητα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τις αγορές. Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν και ορισμένες μετοχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων.

Για παράδειγμα, η αεροπορική εταιρία EasyJet, σημειώνει βουτιά άνω του 7%, ενώ οι μετοχές των τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται σημαντικές πιέσεις, με τις Barclays, Lloyds και RBS να σημειώνουν πτώση που κυμαίνεται στο 5%.

Ο δείκτης FTSE 100 έδειξε να σταθεροποιείται λίγο μετά την ραγδαία πτώση της Παρασκευής, σημειώνοντας στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης πτώση 0,45%, στις 6.100 μονάδες. Σημειώνεται ότι στο ξεκίνημα των συναλλαγών την Παρασκευή μετά το δημοψήφισμα σημείωσε βουτιά 15%.

 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη. Η αξία των βρετανικών μετοχών θα μπορούσε να υποχωρήσει κατά 18% κατά την μετά Brexit εποχή, και ο δείκτης να υποχωρήσει από τις 6.100 μονάδες στις 5.000 μονάδες.

Σε σημείωμα της προς τους πελάτες της, στις 24 Ιουνίου, οι αναλυτές της Morgan Stanley αναφέρουν:

“Μεγάλη αβεβαιότητα επηρεάζει τις εκτιμήσεις μας μετά την επικράτηση του Brexit. Σε γενικές γραμμές, προβλέπουμε πτώση για τις μετοχές και την αγορά συναλλάγματος. Ειδικότερα, για τις ευρωπαϊκές μετοχές, προβλέπουμε ότι ο δείκτη Euro Stoxx 50 μπορεί να υποχωρήσει στις 2.400-2.550 μονάδες και ο FTSE 100 στις 5.000-5.300 μονάδες. Ο κλάδος χρηματοοικονομικών και ο τομέας καταναλωτικών αγαθών θα οδηγήσουν την αγορά χαμηλότερα, ενώ αντίθετα, ο τομέας υγείας θα υπεραποδώσει.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/neo-sok-se-metoches-ke-lira-jp-morgan-poulai-epithetika-eurobank-opia-vouliazi/56377