Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μorgan Stanley: Γιατί αύξησε κατά 30% την τιμή στόχο του ΟΠΑΠ

Kamil Ziegler. Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Στα 7,2 ευρώ έθεσε την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Morgan Stanley -αύξηση κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση των 5,5 ευρώ- ενώ παράλληλα αναβάθμισε τη σύσταση  σε equalweight από underweight.

Η αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης στο θέμα της φορολόγησης του ΟΠΑΠ και η μη εφαρμογή της φορολόγησης 5 σεντς ανά δελτίο κρίνεται θετική για την περαιτέρω πορεία των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και η αμερικανική τράπεζα προχώρησε σε αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη της. Παράλληλα επισημαίνει ότι από την αύξηση της φορολόγησης θα επιβαρυνθεί ο ΟΠΑΠ και όχι οι παίκτες με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το ρίσκο αλλαγών στη συμπεριφορά των παιχτών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley, η αποτίμηση του ΟΠΑΠ έχει επιστρέψει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μετά την πτώση της μετοχής κατά 15% και την αύξηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη. Επίσης, χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι η μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πιο ενθαρρυντική, όπως αποτυπώνεται και από την πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Ο ΟΠΑΠ, εκτιμά η τράπεζα, θα μπορούσε να επιστρέψει 4,4 ευρώ στους μετόχους του την επόμενη τετραετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/mitilineos-elpedison-ke-peristeris-kerdizoun-pososto-stin-energia/45872

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/ti-simatodoti-i-megali-simfonia-alpha-ke-eurobank-me-kkr-gia-ta-kokkina-dania/45852