Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μιχάλης Τσαμάζ: Θα αντέξει στον ανταγωνισμό ο ΟΤΕ – Επενδυτικό πλάνο 640 εκατ. ευρώ το 2023

Μιχάλης Τσαμάζ

Μιχάλης Τσαμάζ

Για την επενδυτική στρατηγική του ΟΤΕ το 2023, για τα κέρδη αλλά και τον ανταγωνισμό μίλησε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η περυσινή χρονιά ήταν πολύ δυνατή για τον ΟΤΕ, επισημαίνοντας ότι τα έσοδα και η κερδοφορία αυξήθηκαν κατά περίπου 4%, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας.

Για τον ανταγωνισμό ο κ. Τσαμάζ είπε ότι όντως έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο ΟΤΕ διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να διατηρήσει τα πρωτεία, αφού βρίσκει στήριξη στο επενδυτικό πρόγραμμα σε 5G και δίκτυα FTTH που έχει ήδη ανακοινώσει.

Επίσης ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε την μάχη που δίνει ο ΟΤΕ για την πειρατεία, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΟΤΕ το 2023 είναι ο περιορισμός της.

Μιλώντας για το μέγεθος του μερίσματος, ο CFO του ΟΤΕ κ. Μπάμπης Μαζαράκης είπε ότι υπάρχει υποχρέωση πληρωμής φόρων 120 – 140 εκατ. ευρώ το 2023, η οποία μπορεί να αντισταθμιστεί εν μέρει από τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των λειτουργικών κερδών.

Απαντώντας σε ερωτήσει για το τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία, ο κ. Μαζαράκης είπε ότι ο Όμιλος κάνει βελτιωτικές κινήσεις, βγάζοντας προσφορές, ενώ για το payzy είπε ότι πηγαίνει καλύτερα φτάνοντας τους 100.000 συνδρομητές.

Μιλώντας για την Ρουμανία, ο κ. Μαζαράκης είπε ότι ο ΟΤΕ κέρδισε συνδρομητές το προηγούμενο έτος, σταθεροποιώντας παράλληλα την θέση του στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΟΤΕ: Ρεκόρ δεκαετίας για έσοδα και κέρδη στην Ελλάδα – Δίνει 425 εκατ. στους μετόχους