Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Με ζημιές 6 εκ ευρώ η Eurobank (λιγότερες βεβαίως από πέρυσι)

H Eurobank αναμένεται να ανακοινώσει ζημιές ύψους 6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο, από ζημιές 175 εκατ. το δ’ τρίμηνο του 2015 και 94 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εκτιμά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στο 1,36 ευρώ και σύσταση buy για την τράπεζα. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι ενδέχεται τα κέρδη της τράπεζας να εμφανιστούν καλύτερα, από πιθανή καλύτερη εικόνα στις προμήθειες και από χαμηλότερες προβλέψεις.

Η IBG εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους 379 εκατ. ευρώ, αυξημένα 1% στο τρίμηνο, με έσοδα από προμήθειες ύψους 63 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το Q4.

Προβλέπει ακόμη μείωση λειτουργικών δαπανών κατά 17% στο τρίμηνο, στα 241 εκατ. ευρώ ενώ εκτιμά ότι οι προβλέψεις της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 220 εκατ. ευρώ, από 271 εκατ. το δ΄τρίμηνο του 2015 και 303 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα , μετά το κλείσιμο της αγοράς.