Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Mαρκ Τόμσον: Ο βετεράνος των media θα αναλάβει το τιμόνι του CNN

O Mark Thompson to 2019. φωτογράφος: Sanjit Das/Bloomberg

O Mark Thompson to 2019. φωτογράφος: Sanjit Das/Bloomberg

Ο Mαρκ Τόμσον, πρώην διευθύνων σύμβουλος των The New York Times, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναλάβει τα ηνία του CNN.

Ο βετεράνος των media θα ανακοινωθεί ως ο επόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ειδησεογραφικού δικτύου ενδεχομένως σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Semafor και Puck.

Θα διαδεχθεί τον Κρις Λιχτ, ο οποίος αποχώρησε από την θέση αυτή τον Ιούνιο μετά από μια σύντομη και ταραχώδη θητεία στην εταιρεία.

Ο επικεφαλής της μητρικής του CNN, της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ, ο οποίος είχε επιλέξει τον Λιχτ πριν από ένα χρόνο για τη θέση αυτή, δέχεται πιέσεις να αντιστρέψει την πορεία του CNN καθώς η τηλεθέαση του βρίσκεται σε διαρκή πτώση και έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση πλέον, πίσω από το Fox News και το MSNBC.

Εκπρόσωπος του CNN αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg.

Ο Τόμσον, ο οποίος νωρίτερα διετέλεσε γενικός διευθυντής του BBC, δεν βρισκόταν στην άμεση λίστα των υποψηφίων που φημολογούταν  ότι θα διαδεχθούν τον Λιχτ, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των ειδήσεων και η θητεία του στους New York Times θεωρήθηκε επιτυχημένη κυρίως εξαιτίας των σημαντικών επενδύσεων στα ψηφιακά προϊόντα που απέδωσαν τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Τζον Κατσιματίδης: O Έλληνας κροίσος που θέλει να αγοράσει το CNN

Παραιτήθηκε ο CEO του CNN, Κρις Λιχτ

Αυτή είναι η καλύτερη IPO του 2023 με κέρδη άνω του 150%