Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Μάχη σώμα με σώμα Elpedison – Protergia στην ενέργεια

Αύξηση παρουσίασε το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά ενέργειας τον Δεκέμβριο, σε αντίθεση με το αντίστοιχο μερίδιο των ανεξάρτητων προμηθευτών ενέργειας που μειώθηκε κατά 1,2%, στο 14,6% σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ.

Το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά αυξήθηκε στο 85,4%, την ώρα που ο στόχος, σύμφωνα με το πρόγραμμα στήριξης, είναι να μειωθεί στο 75,4%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, το μερίδιο της  ΔΕΗ πρέπει να υποχωρήσει κάτω από το 50% ως το 2020 και στο 62,24% ως τον Δεκέμβριο του 2018.

Στην πρώτη θέση των ανεξάρτητων παραγωγών βρίσκεται η Elpedison των ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ με μερίδιο 3,4%, ενώ ακολουθεί η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος με μερίδιο 3,36%. Στην τρίτη θέση η Ηρων της ΓΕΚ Τέρνα με μερίδιο 3,19%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Wise Man: Η νέα επέλαση Protergia & Elpedison και ποιοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι υπάρχει χρήμα στο EIF;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως Μυτιληναίος και Βαρδινογιάννης ισχυροποιούνται στην αγορά του LNG. O Ρόλος της QCIP

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Περιστέρης: Τα επόμενα στρατηγικά σχέδια του «Mr 1 δισ. ευρώ»