Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Lamda Development: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ των 25,3 εκατ. ευρώ στην Lamda Malls

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

Την ολοκλήρωση της ΑΜΚ στην Lamda Malls, ύψους 25,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Lamda Development.

Πλέον το μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Malls ανέρχεται στα 521,3 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσοστό της Lamda Development στην εταιρεία φτάνει στο 95,67% και αυτό της θυγατρικής του ομίλου Lamda Development Netherlands φτάνει στο 4,33%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

H LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της εταιρεία LAMDA MALLS Α.Ε. (η «LAMDA MALLS») προχώρησε, με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 18.12.2023, στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των €25.300.000 με την έκδοση 25.300.000 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης. Κατά την ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού της LAMDA MALLS.

Η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία με καταβολή μετρητών.

Ακολούθως, το μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS ανέρχεται στο ποσό των €521.329.652, διαιρούμενο σε 521.329.652 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS με ποσοστό 95,67% ενώ η αλλοδαπή θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, LAMDA DEVELOPMENT (NETHERLANDS) B.V. συμμετέχει με ποσοστό 4,33%.

Διαβάστε επίσης

European Super League: Δικαίωση από την ΕΕ, αλλάζουν όλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τι ετοιμάζει η κοινοπραξία

Φιντάν: Επιθυμούμε να προωθήσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα στη βάση μιας θετικής ατζέντας

KPMG: Αυξημένα στα $36 δισ. τα παγκόσμια έσοδα το 2023