Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Κεφάλαια 4,5 δισ. δολαρίων έκαναν «φτερά» την τελευταία εβδομάδα από την Ευρώπη

Σημαντικές εκροές κεφαλαίων παρατηρήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη, λόγω της πολιτικής αναταραχής σε Ιταλία και Ισπανία, η οποία υπονόμευσε την επενδυτική εμπιστοσύνη προς τα ευρωπαϊκά funds.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Financial Times, η Ευρώπη απώλεσε κεφάλαια συνολικού ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας αρνητική επίδοση για 12η συνεχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, από την αρχή του έτους, το ισοζύγιο εκροών – εισροών είναι αρνητικό κατά 13,3 δισ. δολάρια.

Την ίδια ώρα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκροές από τα ευρωπαϊκά ομόλογα άγγιξαν το 1,3 δισ. δολάρια.

Η απώλειες κεφαλαίων οφείλεται -εν πολλοίς- στην πολιτική αβεβαιότητα που ταλάνισε το τελευταίο διάστημα τον ευρωπαϊκό Νότο και κυρίως, την Ιταλία και την Ισπανία.

Ωστόσο, μετά τις σημερινές καθησυχαστικές εξελίξεις – οι οποίες αφορούν την ορκωμοσία της νέας Ιταλικής κυβέρνησης, αλλά και την αποχώρηση του Μαριάνο Ραχόι από τον πρωθυπουργικό θώκο και την άμεση αντικατάστασή του από τον Πέδρο Σάντσεθ -οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αρνητική τάση τις επόμενες ημέρες θα αντιστραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιταλία: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος εποχής για τον Ραχόι-Νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Σάντσεθ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρηματιστήριο: Ποδαρικό στον Ιούνιο με τραπεζικό «πάρτι» – Έκλεισαν την εβδομάδα στο +10,8%