Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές!

Καλημέρα! Αυτές είναι οι 5 σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

-Οι Βρετανοί ψηφίζουν σήμερα για την παραμονή τους ή μη στο δημοψήφισμα, σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία αναμέτρηση θρίλερ. Αναμέτρηση-θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απoφάσισε χθες να επαναφέρει το καθεστώς της κατ΄εξαίρεση επιλεξιμότητας των ελληνικών ομολόγων (waiver). Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ελληνικά ομόλογα θα ξεκινήσουν να γίνονται δεκτά και πάλι από τις 29 Ιουνίου.

-Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε χθες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει “σε καμία περίπτωση νέα διαπραγμάτευση” με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει την πιθανότητα να παραιτηθεί ο Γιούνκερ εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα.

-Στην εφαρμογή του μέτρου προσωρινής διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων που συλλαμβάνονται επανειλημμένως να μην εκδίδουν αποδείξεις προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Εγκύκλιος με οδηγίες προς τους ελεγκτές για το θέμα των ελέγχων αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

-Συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων εξασφάλισε η Forthnet. Tο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή τη πρόταση των τραπεζών για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/goldman-sachs-iremiste-brexit-den-ine-lehman-brothers/55599