Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

John Fredriksen: Γιατί ο Νορβηγός εφοπλιστής επενδύει 2,1 εκατ. σε εταιρεία φυσικού αερίου – Τι βλέπει

john fredriksen

John, Ceiliie και Kathrine Fredriksen.

Ο όμιλος του Νορβηγού εφοπλιστή John Fredriksen προχώρησε στην εξαγορά ενός εκατομμυρίου μετοχών της ναυτιλιακής Avance Gas Holdings στα πλαίσια της δεύτερης αύξησης κεφαλαίου που πραγματοποίησε η τελευταία, στην οποία συγκεντρώθηκαν κεφάλαια ύψους 60 εκατ. δολαρίων.

Ειδικότερα, μετά την εξαγορά αυτή, η εταιρεία Hemen Holding Ltd. αύξησε το ποσοστό του ομίλου Fredriksen (στον οποίο και υπάγεται) στη νορβηγική ναυτιλιακή – της οποίας ηγείται ο Christian Andersen και δραστηριοποιείται στις μεταφορές φυσικού αερίου – σε παραπάνω από 10%. Η Hemen Holding αγόρασε το 1 εκατομμύριο μετοχές στην τιμή των 2,1 δολαρίων και πλέον το μερίδιό της στην Avance Gas ανέρχεται στις 6,4 εκατομμύρια μετοχές, διαμορφώνοντας παράλληλα το ποσοστό της στο 9,9%.

Christian Andersen, πρόεδρος Avance Gas

Επιπλέον, η ναυτιλιακή Frontline, συμφερόντων Fredriksen, αποτελεί κάτοχο 442.000 μετοχών της Avance Gas, γεγονός που ανεβάζει το ποσοστό συμμετοχής του ομίλου του Νορβηγού εφοπλιστή συνολικά στο 10,62%.

Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου VLGC “Iris Glory” της Avance Gas είναι χωρητικότητας 83.700-cbm και κατασκευής του έτους 2008

Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Όσλο Avance Gas – η οποία διαθέτει και διαχειρίζεται έναν στόλο 14 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου VLGC – πραγματοποίησε τη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο να ελαφρύνει το ιδιαίτερα υψηλό της χρέος. Η αρχική προσφορά, η οποία προσέλκυσε κεφάλαια ύψους 55 εκατ. δολαρίων, υπερκαλύφθηκε με αποτέλεσμα να προστεθούν ακόμη 5 εκατ. δολάρια και η εταιρεία να συγκεντρώσει συνολικά 60 εκατ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση Αρείου Πάγου: Δεν εκδίδεται ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απέφυγε τον Αρμαγεδδώνα η Havila Shipping. “Ανάσα” για την εταιρεία ως το 2020

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Equinox ξεκινά συνεργασία με τη Songa Bulk του μεγιστάνα Arne Blystad