Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Jeff Bezos: Χάνει 13 δισ. δολ. σε λίγες ώρες από τη βουτιά της μετοχής της Αmazon

Jeff Bezos, Amazon

Jeff Bezos, Amazon

Ο Jeff Bezos είδε 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του να εξανεμίζονται όταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Amazon.com απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου σημειώνουν βουτιά άνω του 9% κατά την προσυνεδρίαση την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, μετά τις ζημιές που εμφάνισε στο τρίμηνο και την χαμηλότερη αύξηση πωλήσεων από το 2001.

Εάν οι απώλειες διατηρηθούν, η καθαρή αξία της περιουσία του Bezos θα μειωθεί σε περίπου 155 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Πέρυσι, όταν η μετοχή βρίσκονταν στο υψηλότερο επίπεδο, η περιουσία του ανέρχονταν στα 210 δισ. δολάρια.

Ο Bezos, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Elon Musk, ήταν ήδη ο τέταρτος μεγαλύτερος χαμένος φέτος, με την περιουσία του να έχει μειωθεί κατά 23 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Η Amazon αντιμετωπίζει υψηλότερο κόστος εργασίας μετά από το μπαράζ προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την άνοδο του πληθωρισμού που μπορεί να συρρικνώσει τις πωλήσεις.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρή ζημιά 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι κερδών 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη:

Warren Buffett: Αποκαλυπτικός στη νέα του συνέντευξη-Τι είπε για Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates