Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Είσοδος της Newsphone στην ακτοπλοΐα: Ιδρύει θυγατρική και αγοράζει πλοίο

Προσύμφωνο αγοράς πλοίου με τη Ναυτική Εταιρεία KEFALONIAN LINES υπέγραψε η υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία της Newsphone, Levante Ferries V Ν.Ε. Η μεταβίβαση του πλοίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το εν λόγω πλοίο είναι ένα πλοίο στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Ιονίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Newsphone η συνολική επένδυση για την αγορά και μετασκευή του πλοίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Η Εισηγμένη Εταιρεία συμμετέχει στην Levante Ferries V με ποσοστό 99,9%.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια της Levante Ferries V ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τραπεζικό δανεισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό θα προέλθει από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας σε διάρκεια περίπου 3 ετών.

Το πλοίο σχεδιάζεται ότι θα δρομολογηθεί την περίοδο του Πάσχα του 2019 στις γραμμές Κυλλήνη Ζακύνθου – Κυλλήνη Πόρου Κεφαλονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βόμβα» στην ακτοπλοΐα – Ανέστειλε τα δρομολόγια η «Kefalonian Lines»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΕΤΤ: Βγήκε ο λογαριασμός-Πόσο θα πληρώσουν οι πάροχοι για την καθολική υπηρεσία 2010-2011

MH ΧΑΣΕΤΕ: Μιχ. Σακέλλης: Πιθανή η αύξηση στην τιμή των ναύλων στην ακτοπλοΐα λόγω του κόστους των καυσίμων