Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Υποβάθμιση της Ιταλίας από Moody’s βλέπει η Citigroup

Moody's

moodys

Moody’s και S&P αναμένεται να αναθεωρήσουν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στα τέλη Οκτωβρίου. Προβλέπουμε μια υποβάθμιση από τη Moody΄s κατά τουλάχιστον μια μονάδα καθώς οίκος έχει θέσει υπό αναθεώρηση το rating της χώρας από την 3η Ιουνίου, υπογραμμίζει η Citigroup σε report.

Για τον κίνδυνο υποβάθμισης της Ιταλίας προειδοποίησε μάλιστα και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics, Mark Zandi, ο οποίος μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, τόνισε ότι οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στις αγορές για την Ιταλία, θα αποτυπωθούν και στις αξιολογήσεις των οίκων. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική που ακολουθεί η ιταλική κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα η Citigroup δεν αποκλείει ένα αρνητικό outlook από την S&P, η οποία αυτή την περίοδο αξιολογεί την Ιταλία με BBB και σταθερό outlook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξανά σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές. Διευρύνεται το spread του ιταλικού ομολόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά η κρίση της Ιταλίας επηρεάζει τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ματτέο Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα έχει την ίδια μοίρα με την Ελλάδα