Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΙΟΒΕ: Ήπια υποχώρηση στο οικονομικό κλίμα τον Οκτώβριο

ΙΟΒΕ

Νίκος Βέττας, ΙΟΒΕ

Σύμφωνα με το «Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία» του ΙΟΒΕ, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις 106,4 μονάδες, έναντι 107,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και 99,3 μονάδων ένα έτος πριν.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα υποχώρησης των προσδοκιών σε Βιομηχανία, Λιανικό εμπόριο και Υπηρεσίες, με τις Κατασκευές να ενισχύονται έντονα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε οριακά τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις -44,7 μονάδες (από -45,0 μον. τον προηγούμενο μήνα), σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με ένα έτος πριν (-57,9 μονάδες).

Το μέσο κόστος νέου δανεισμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις σημείωσε μικρή κάμψη τον Σεπτέμβριο, στο 6,1%, με την απόκλιση από το μέσο κόστος δανεισμού επιχειρήσεων της Ευρωζώνης να μειώνεται σε 105 μονάδες βάσης (από 140 μ.β. τον Αύγουστο).

Ειδικό Θέμα Η συνεισφορά της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Πατέλης για ΕΤΕ: Η πιο επιτυχής συναλλαγή στην ΕΕ εδώ και τρία χρόνια

Παπαθανάσης: Από το Ταμείο Ανάκαμψης η αγορά οχημάτων προϋπολογισμού €44,38 εκατ. για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Εγκρίθηκε η εξαγορά του Bexs Group από την Ebury