Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Intracom Defense: Πωλήθηκε σε Ισραηλινούς έναντι 60 εκατ. ευρώ

Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom

Σωκράτης Κόκκαλης, πρόεδρος Intracom

Πωλήθηκε μετά από πολύμηνη διαπραγμάτευση το 90,91% της Intracom Defense στους Ισραηλινούς της Israel Aerospace Industries.

Το deal έκλεισε στα 60 εκατ. ευρώ και αφορά στο 90,1% της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Διαβάστε επίσης

Intracom: Σε συζητήσεις για την πώληση της Intracom Defense – Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία