Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιώργος Κουτσολιούτσος: Αυτό είναι το μυστικό που ανεβαίνει η μετοχή της Folli Follie

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος Folli Follie

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Folli Follie

Εντυπωσιακά κέρδη άνω του 20% έχει καταγράψει η μετοχή της Folli Follie Group μέσα σε επτά συνεδριάσεις, συνεχίζοντας και σήμερα για όγδοη ημέρα το ανοδικό σερί. Η εταιρία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ξένων θεσμικών, οι οποίοι διαβλέπουν θετικές προοπτικές και επισημαίνουν σε αναλύσεις τους αφενός σημαντικά περιθώρια ανόδου για τον τίτλο και αφετέρου αυξημένες εισροές κεφαλαίων. Την ίδια ώρα, η FF Investment Luxembourg, θυγατρικής της Fosun, που αποτελεί σημαντικό μέτοχο της ελληνικής εισηγμένης, προχώρησε στο τέλος Φεβρουαρίου στην αγορά μετοχών της FF Group αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο 10,001% από 9,96% προηγουμένως. Έτσι, η έμμεση συμμετοχή της Fosun στη Folli Follie ανέρχεται στο 13,89%.

Ειδικότερα, στις 24 Φεβρουαρίου, η μετοχή της Folli Follie έκλεισε στα 14 ευρώ και έκτοτε κινείται ανοδικά, κλείνοντας την Παρασκευή 4 Μαρτίου στα 17,22 ευρώ, ενώ σήμερα ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 18 ευρώ.

Η HSBC, έχει συμπεριλάβει τη μετοχή στις 32 επιλογές της λίστας με τα small caps που καλύπτει παγκοσμίως, τοποθετεί την τιμή-στόχο για τον τίτλο στα 32 ευρώ -περιθώριο ανόδου 120% από την τρέχουσα αποτίμηση- και υποστηρίζει ότι διαπραγματεύεται σε discount 70% σε σχέση με τις ανταγωνίστριες εταιρίες. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου επισημαίνουν τις ανησυχίες που προκαλεί ενδεχόμενη επιβράδυνση στην Κίνα, όπου δραστηριοποιείται ο ελληνικός όμιλος, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στην Ιαπωνία και την Κορέα μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Από την άλλη πλευρά, η Bank of America – Merrill Lynch εκτιμά ότι η μετοχή της FF Group θα είναι μία εκ των έξι ελληνικών μετοχών που θα προστεθούν στο δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών κατά τις επικείμενες αναδιαρθρώσεις των δεικτών του οίκου FTSE. Μία τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται εισροές ύψους 19 εκατ. δολαρίων για τη μετοχή, η οποία θα βρεθεί στο στόχαστρο των ξένων funds που παρακολουθούν τους συγκεκριμένους δείκτες.

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος της εταιρίας, Δημήτριος Κουτσολιούτσος, ο οποίος κατέχει ποσοστό 34,810%, έχει προχωρήσει από τις αρχές του έτους στην αγορά άνω των 83.000 μετοχών της εισηγμένης, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ο τίτλος κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους βρίσκοντας στα 17,30 ευρώ και άρχισε να κινείται έντονα πτωτικά, καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή κλεισίματος στη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2016, που τερμάτισε στα 12,87 ευρώ.