Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έχει κατασκευαστεί το 50% στο τμήμα Γαστούνη-Πύργος του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος

Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Γιώργος Περιστέρης, CEO της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Στο 50% βρίσκεται η κατασκευή του τμήματος στο Πάτρα-Πύργος που έχει αναλάβει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, Ευάγγελος Μασούρας στον υπουργό υποδομών και μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει την κατασκευή του τμήματος Γαστούνη-Πύργος μήκους 20 χιλιομέτρων μέσω της συμμετοχής της στην κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ η οποία αποτελείται επίσης από τις ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ και είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο τμήματα είναι το Μιντιλόγλι-Καραίικα (ΑΒΑΞ) και το Καραίικα-Γαστούνη (ΑΚΤΩΡ).

Το εν λόγω τμήμα είναι το πιο προχωρημένο απ’ όλα και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το 2025 και αφορά στην κατασκευή νέου τμήματος.

Το Πάτρα-Πύργος επέστρεψε στην παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε η προσηγούμενη διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών, αλλά και από γενναίες αποφάσεις όπως η ακύρωση των οκτώ διαγωνισμών που είχαν οδηγήσει το έργο σε “πάγωμα”.

Τα τρία έργα του Πάτρα-Πύργος συνολικής αξίας 331 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2022 και στόχος του Υπουργείου Υποδομών, όπως ανέφερε το πρωί ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι έως το καλοκαίρι του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 50% και έως τα τέλη του έτους το 75%.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Εξάρχου (ΑΚΤΩΡ): Στο 20% η πορεία στο εργοτάξιό μας στο Πάτρα-Πύργος – Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος

Η Άκτωρ επιταχύνει την κατασκευή του τμήματος Καραίικα – Γαστούνη του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος

Συμφωνία Στάσση-Περιστέρη για την ηλεκτρική θωράκιση της Κρήτης