Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Οικονόμου: Oι ατυχίες συνεχίζονται για τον Έλληνα εφοπλιστή

Οικονόμου ναυτιλία

Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips

Στην ακύρωση και δεύτερου ναυλοσύμφωνου που είχε συνάψει με τη ναυτιλιακή Dryships, εφοπλιστή Γ. Οικονόμου, προχώρησε η Petrobras.
H εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι ο ενεργειακός όμιλος της Βραζιλίας ακύρωσε τη ναύλωση του Vega Inruda, χωρητικότητας 1.400 dtw, το οποίο είχε χρονική διάρκεια μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017.
Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να χάσει η Dryships βασικά λειτουργικά κέρδη ύψους 2,9 εκατ. δολαρίων από το συγκεκριμένο πλοίο.
Πρόκειται για τη δεύτερη μακροχρόνια σύμβαση ναύλωσης που χάνει η Dryships αυτή τη χρονιά,καθώς η Petrobras είχε ακυρώσει το Φεβρουάριο και τη συμφωνία με το πλοίο Vega Crusader, χωρητικότητας 1.400 dtw και κατασκευής 2012.
Η Dryships εισήλθε στην αγορά των OSV τον περασμένο Οκτώβριο, με την απόκτηση δύο πλοίων PSV και τεσσάρων πλοίων πετρελαϊκής απορρύπανσης (OSRVs) αξίας 120 εκατ δολαρίων, από τη Nautilus Offshore.
Την περασμένη εβδομάδα η εταιρία πούλησε τα τρία τελευταία capesize bulkers που είχε, καθώς και το ποσοστό της στην εταιρία εξόρυξης πετρελαίου Ocean Rig.
Eκτός από τα OSV, η Dryships έχει στην κατοχή της και 20 panamax bulkers.