Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Exin για Εθνική Ασφαλιστική: Οι κύριοι εταίροι δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή – Τι συνέβη με την Pimco

«Σε συνεχή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής» εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται η EXIN, όπως υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της. Στο πλαίσιο αυτό «ένας ενημερωμένος φάκελος προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα», υποστηρίζει η εταιρεία.

«Μετά από αυτή την υποβολή, προέκυψαν άρθρα που κάνουν εικασίες και περιέχουν φήμες σχετικά με διάφορους οργανισμούς που συμμετέχουν στην εξαγορά. Οι φήμες και οι εικασίες δεν θα σχολιαστούν», υποστηρίζει η EXIN, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «οι κύριοι εταίροι της οποίας δεσμεύονται να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή». 

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τα δημοσιεύματα για Berkshire και Pimco επενδύουν στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Να σημειωθεί ότι η φημολογούμενη συμμετοχή της Pimco, που αρχικώς διαψεύστηκε, αφήνεται πλέον ανοιχτή, καθώς σύμφωνα με νεότερη αναδημοσίευση, η διάψευση αναφέρεται στο κατά πόσο υπάρχει «τελική συμφωνία για συμμετοχή της στο deal». Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι «η PIMCO δεν έχει συμφωνήσει ακόμη – σε αυτό το στάδιο – τη συμμετοχή της στο σχήμα χρηματοδότησης υπό το EXIN Group». 

«Εν αναμονή των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων της διαδικασίας – όπως ορίζεται – ο Όμιλος EXIN δεν μπορεί να προβεί σε γνωστοποιήσεις εκτός του πλαισίου των επίσημων διαδικασιών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τζον Κάλαμος