• Big Story

    Berkshire και Pimco επενδύουν στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, η Pimco, αλλά και παγκόσμιος όμιλος του Γουόρεν Μπάφετ, η Berkshire Hathaway, φέρονται μεταξύ των συγχρηματοδοτών του εγχειρήματος εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το Exin Financial Group.  Στο διευρυμένο χρηματοδοτικό σχήμα που αναμένεται να οριστικοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, φέρεται επίσης να συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (EBRD), καθώς επίσης και οι κ. Τζον Κάλαμος, κ. Τζον Κουδούνης και κ. Ματ Φαίρφιλντ, που είναι οι βασικοί επενδυτές του Exin Group. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο, προβλέπει την απόκτηση από την Exin Financial Services Holding του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ.

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Ο Γουόρεν Μπάφετ

    Η συμμετοχή της Pimco και της Berkshire Hathaway, στο βαθμό που επιβεβαιωθεί, αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το εγχείρημα εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα, ενόψει των stress test που θα πραγματοποιήσει η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Φεβρουάριο.

    Η Pimco, θυγατρική της Allianz, αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, ενώ η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους με πλειοψηφικά ποσοστά και συμμετοχές σε πολυεθνικές εταιρείες, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και στο Nasdaq και ανήκουν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Μεταξύ αυτών BNSF Railway GEICO, Clayton Homes, Delta Airlines, Duracell, Fruit of the Loom, Kraft, Marmon Group, American Express, Coca Cola, IBM κ.α.

    Η συμμετοχή τους μένει να επιβεβαιωθεί τις προσεχείς ημέρες στο πλαίσιο της υποβολής του φακέλου από την πλευρά του Exin Group για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, που θα περιλαμβάνει το χρηματοδοτικό σχήμα και το business plan. Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις του ομίλου ΕΤΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

    John Calamos
    John Calamos

    H Pimco στην Ελλάδα

    Τεράστιο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά φαίνεται πως εκδηλώνει η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Pimco, μετά την απόκτηση του 5% της Grivalia ΑΕΕΑΠ, και την εξαγορά του 20% της ελληνικής εταιρίας Qualco η οποία διοικείται από τον Ορέστη Τσακαλώτο και ασχολείται με την διαχείριση των κόκκινων δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών (ΔΕΗ κλπ).



    ΣΧΟΛΙΑ