Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ευρωσύμβουλοι: Στα 2,055 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023

Πάρις Κοκορότσικος, Ευρωσύμβουλοι

Πάρις Κοκορότσικος, Ευρωσύμβουλοι

Αύξηση εσόδων και κερδών για το 2023 ανακοίνωσε η εταιρεία Ευρωσύμβουλοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανοδικές οικονομικές επιδόσεις εμφάνισαν οι Ευρωσύμβουλοι για το 2023, καθώς:

Σχετικά με τις προοπτικές της εισηγμένης, η διοίκησή της αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι:

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου ο κ. Στάθης Ταυρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας δήλωσε:

«Τα οικονομικά αποτελέσματα που σήμερα ανακοινώνονται, συνιστούν τη δικαίωση, τόσο της εμπιστοσύνης των Μετόχων, όσο και των προσπαθειών της Διοίκησης και των εργαζομένων του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση προέβη το 2023 στην έμπρακτη άμεση ανταμοιβή των Μετόχων, με την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06€ ανά μετοχή.

Οι ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις του 2023 οφείλονται στην έναρξη καινούργιων έργων που έχει αναλάβει ο Όμιλος, δείχνουν την τάση για τις επόμενες χρονικές περιόδους, καθιστώντας εμφανές ότι η μεγέθυνση του Ομίλου αποκτά σαφώς μονιμότερα χαρακτηριστικά, διαμορφώνοντας μια συνεχιζόμενη και αναβαθμισμένη αναπτυξιακή δυναμική, η οποία υπερβαίνει σημαντικά τις αρχικές εκτιμήσεις. Έτσι, σήμερα – παρά την ήδη εντυπωσιακή αύξηση των μεγεθών του – ο Όμιλος έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» – σε υψηλά επίπεδα – το εκτιμώμενο EBITDA για την περίοδο 2024 – 2025 και αυτό χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επίπτωση των νέων έργων που θα εξασφαλιστούν.

Ο Όμιλος έχει σήμερα ανεκτέλεστο έργων ύψους € 3 εκ. τα οποία μαζί με τα κατακυρωμένα έργα προς υπογραφή εντός του 2024 ξεπερνούν τα € 12 εκ. €., ποσό υπερδιπλάσιο του κύκλου εργασιών του έτους 2023 και αυτό χωρίς να συνυπολογίζονται τα νέα έργα που διεκδικεί ο Όμιλος.»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας “πέραν της αύξησης της οργανικής κερδοφορίας του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, αποτελεί απόλυτη στρατηγική προτεραιότητα της Διοίκησης, η επαύξηση των πηγών της λειτουργικής κερδοφορίας μέσω του μετασχηματισμού και της διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, με έμφαση – βασιζόμενη στην ήδη ιδιαίτερα σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία του Ομίλου – στην ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση και δραστηριοποίηση στον τομέα παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθεμένης αξίας στο χώρο της καινοτομίας και των τεχνολογιών. Η Διοίκηση συνεχίζει τις σχετικές διερευνητικές συζητήσεις και επαφές για τη στρατηγική συμμετοχή και σε άλλες, πέραν των υφιστάμενων, δραστηριοτήτων, με σκοπό την αύξηση/διαφοροποίηση του κύκλου εργασιών και του EBITDA, μέσω εξαγορών εταιρειών η / και συνεργασιών με εταιρείες υψηλής προστιθέμενης αξίας με συμπληρωματικό αντικείμενο υψηλής εξειδίκευσης”.

Διαβάστε επίσης

Microsoft: Επένδυση μαμούθ $2,9 δισ. στην Ιαπωνία – Τι σχεδιάζει ο τεχνολογικός κολοσσός

Cairo Mezz: Μηδένισε τη συμμετοχή της η Waterwheel Capital

Παπουτσάνης: Νέα υπεύθυνη Εσωτερικού Ελέγχου η Δήμητρα Φουντουλάκη