Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Επι ποδός πολέμου στο Λονδίνο Καραμούζης-Καραβίας. Ολα έτοιμα για την αύξηση

Νίκος Καραμούζης

Νίκος Καραμούζης. Ετών 63. Πρόεδρος της Eurobank

Στo Λονδίνο μεταφέρεται το αρχηγείο της Eurobank από σήμερα και το διοικητικό συμβούλιο , οι οποίοι θα αποτελέσουν τη βάση για την κάλυψη των 2,12 δισ.ευρώ που επιδιώκει η τράπεζα. Αύριο νωρίς το πρωι ανοίγει το βιβλίο προσφορών με στόχο των Νίκου Καραμούζη και Φωκίωνα Καραβία να κλείσει το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, επιτυγχάνοντας την πλήρη ιδιωτικοποίηση.
Η τράπεζα αναμένει 877 εκ.ευρώ από την πρόταση ανταλλαγής ομολόγων που λήγει σήμερα και κατά τα λοιπά, η Fairfax του Prem Watsa, ο Wilbur Ross, το Mackenzie, το Fidelity και το Brookfield και πιθανόν και άλλοι επενδυτές έκπληξη.
Η διοίκηση συγκαλεί την γενική συνέλευση των μετόχων για τις 16 Νοεμβρίου οπότε θα τεθεί προς έγκριση reverse split σε αναλογία 100 προς 1 μετοχή και η αύξηση κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Η στρατηγική για κάλυψη του συνόλου των αναγκών οδηγεί σε μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ, σε «αποφυγή» των ακριβών coco΄s – ενώ οι προνομιούχες μετοχές παρέχουν περισσότερη ευελιξία, σε διατήρηση του υφιστάμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης ώστε να κρατήσει η τράπεζα τις κερδοφόρες θυγατρικές της καθώς αν η τράπεζα λάβει κρατική βοήθεια για παράδειγμα άνω των 500 εκ.ευρώ αναγκάζεται να αποεπενδύσει από όλες τις θυγατρικές της. Οσο αφορά τις προνομιούχες, η Eurobank χωρίς κρατική βοήθεια, τις διατηρεί το αργότερο ως το Δεκέμβριο του 2017 με προοπτική να τις αποπληρώσει νωρίτερα.