Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

ΡΑΑΕΥ για μονάδες αποθήκευσης: Περιστέρης, Βαρδινογιάννης και Κωνσταντόπουλος μεταξύ των νικητών

Γιάννης Βαρδινογιάννης, Motor Oil - Γιώργος Περιστέρης, Τέρνα Ενεργειακή

Mε απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε η Β’ Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για τη χορήγηση επενδυτικής και λειτουργικής ενίσχυσης σε σταθμούς αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθμ. 2/2023 Προκήρυξη Ρ.Α.Α.Ε.Υ..

Η διαδικασία κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχής με έντονο ανταγωνισμό, καθώς εξαντλήθηκε η δημοπρατούμενη ποσότητα των 288,21 MW και υπήρξε σημαντική μείωση τιμών από την τιμή εκκίνησης.

Ειδικότερα, οι οικονομικές Προσφορές των Επιλεγέντων κυμάνθηκαν από 44.100,00 € /MW/έτος έως 49.917,00 €/MW/έτος, ήτοι χαμηλότερα από την ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή προσφοράς της Ανταγωνιστικής Διαδικασίας που ήταν 115.000,00 € /MW/έτος, ενώ η μεσοσταθμική τιμή των Επιλεγέντων έργων διαμορφώθηκε σε 47.680,36 €/MW/έτος.

Η συνολική Ισχύς που κατακυρώθηκε στους Συμμετέχοντες ανήλθε σε 299,775 ΜW σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης. Τέλος, η Ανταγωνιστική Διαδικασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Προκήρυξης.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση της ΡΑΑΕΥ

Διαβάστε επίσης

Αποθήκευση Ενέργειας: Ποια είναι τα 11 έργα που παίρνουν ταρίφες – Εκτός διαγωνισμού 7 προσφορές