Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ενέργεια

Μετά τις συνομιλίες Πούτιν – Σι η Gazprom πήρε εντολή να “τρέξει” τον νέο αγωγό “Power of Siberia 2”

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ

Αλεξάντερ Νόβακ

Την εντολή να διασφαλίσει ότι η σύμβαση για τον αγωγό Power of Siberia 2 για την παράδοση ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα μέσω Μογγολίας θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατόν έλαβε η Gazprom, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Όπως ανέφερε το Interfax, κατά τις συνομιλίες του με τον Κινέζο πρόεδρο ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία, η Κίνα και η Μογγολία έχουν ολοκληρώσει όλες τις συμφωνίες για τον προγραμματισθέντα αγωγό Power of Siberia 2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Κίνα και ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου στο Πεκίνο. Είπε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές εταιρείες που έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Power of Siberia 2 θα παραδίδει 50 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στην Κίνα μέσω Μογγολίας. Η Μόσχα έριξε την ιδέα πριν από πολλά χρόνια, αλλά πλέον επείγεται καθώς η Ρωσία στρέφεται προς την Κίνα για να αντικαταστήσει την Ευρώπη ως τον κύριο πελάτη φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης:
ΔΕΠΑ Υποδομών: Θα ξεπεράσουν τα 750 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις από τους Διαχειριστές έως το 2027