Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Alpha Finance: Στα 10,5 ευρώ η τιμή στόχος της μετοχής της Μυτιληναίος

Μυτιληναίος

Ευάγγελος Μυτιληναίος, Επικεφαλής Ομίλου Μυτιληναίου

Μια ακόμα αναβάθμιση στην τιμή-στόχο της μετοχής της Μυτιληναίος δίνει αυτή τη φορά η Alpha Finance, λίγες μέρες μετά από την ανάλογη πρόβλεψη της Wood & Company. Σύμφωνα με την Alpha, η μετοχή της Μυτιληναίος παρουσιάζει περιθώριο ανόδου 58% από τα τρέχοντα επίπεδα, θέτοντας την τιμή στόχο στα 10,5 ευρώ.

Παράλληλα, η Alpha Finance διατηρεί τη διατηρεί τη σύσταση “outperform” για τον τίτλο.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, ο όμιλος οδεύει προς νέα χρονιά-ρεκόρ, καθώς οι τιμές του αλουμινίου εκτοξεύονται, οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς ενέργειας είναι υποσχόμενες ενώ η ΜΕΤΚΑ προβλέπεται να εμφανίσει αξιοπρεπή αποτελέσματα για μια ακόμη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογες ήταν οι προβλέψεις και της Wood & Company, σύμφωνα με την οποία τα καθαρά κέρδη αναμένεται να είναι αυξημένα παραπάνω από 30% για την χρονική περίοδο 2017 – 2018 , ιδιαίτερα λόγω την αύξησης της τιμής του αλουμινίου.

Αναλυτικότερα στη νέα έκθεση, η Alpha Finance προβλέπει αύξηση των EBITDA στα 170 εκατ. ευρώ φέτος για την Αλουμίνιον και στα 200 εκατ. ευρώ ως το 2020.

Όσον αφορά στη ΜΕΤΚΑ, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η συγχώνευση με τη Μυτιληναίος θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ως το τρίτο τρίμηνο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η νομική «dream team» του Ομίλου Μυτιληναίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο μεγάλος πόλεμος Μυτιληναίου (Protergia) – Piguet (Elpedison) ξεκίνησε