Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Bill Gates: Πόσα πλήρωσε σε φόρους;

Bill Gates

Bill Gates

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε προ ημερών ο δισεκατομμυριούχος «γκουρού» της τεχνολογίας Bill Gates, στην οποία αναφέρθηκε και στους φόρους που κλήθηκε να καταβάλει το περασμένο οικονομικό έτος.

Ο Gates αποκάλυψε πως ούτε λίγο ούτε πολύ κατέβαλε 10 δις δολάρια σε φόρους, ωστόσο όπως είπε θεωρεί ότι η φορολογία που του επιβάλλεται, θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι υψηλότερη.

Ο δισεκατομμυριούχος, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα σε φόρους.

«Νομίζω ότι το σύστημα μας μπορεί να γίνει πολύ πιο προοδευτικό – (αυτό σημαίνει πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερο τίμημα σε φόρους) ανέφερε ο μεγιστάνας.

Ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει πρόσφατα ο Gates σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως αυτή του Στίβεν Κόλμπερτ, το «The Late Show with Stephen Colbert».

Αλλά και ο βαθύπλουτος Γουόρεν Μπάφετ, υποστήριξε ότι ο ίδιος και άλλοι πλούσιοι στις ΗΠΑ δεν πληρώνουν αρκετά σε φόρους προς το κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα ξενοδοχείο διαφορετικό από τα άλλα με θέμα το Game of Thrones και τιμή από 250 ευρώ (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχασε τη δικαστική μάχη με τον Εμίρη του Κατάρ ο αρχιτέκτονας Στ. Αγιοστρατίτης για την Οξυά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρ. Μεγάλου: Οι νέες τεχνολογίες σύμμαχος των παραδοσιακών τραπεζών