Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Bernard Arnault (Louis Vuitton): Κινήσεις για την διασφάλιση του οικογενειακού ελέγχου της LVMH

Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος ομίλου LVΜΗ

Ο δισεκατομμυριούχος Bernard Arnault αναδιοργανώνει την εταιρεία χαρτοφυλακίου του με στόχο να διασφαλίσει ότι ο έλεγχος της Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), της αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας που έχει δημιουργήσει, θα παραμείνει μακροπρόθεσμα στην οικογένεια του.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης μετατρέπει την Agache, την οικογενειακή εταιρεία χαρτοφυλακίου, σε μετοχική εταιρεία. Η αλλαγή θα διασφαλίσει ότι ο «έλεγχος της Agache στον όμιλο LVMH θα διατηρηθεί μακροπρόθεσμα», σύμφωνα με δήλωση του.

Η μετατροπή δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα συμμετοχή της Agache, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Ο έλεγχος της Agache θα ασκείται από την Agache Commandite SAS, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο θα ανήκει ισομερώς στα πέντε παιδιά του Bernard Arnault. Αλλά ο ίδιος θα παραμείνει επικεφαλής της.

Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου 0,5% στην έναρξη της συνεδρίασης στο Παρίσι την Παρασκευή. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 13% από τις αρχές του έτους.

Νωρίτερα φέτος, οι μέτοχοι ενέκριναν ένα σχέδιο για την άρση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της LVMH από τα 75 στα 80. Ο Arnault είναι 73 ετών.

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 134,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

Η LVMH είναι ιδιοκτήτρια ισχυρών εμπορικών σημάτων πολυτελείας, όπως η Louis Vuitton και η Christian Dior. Η οικογένεια Arnault έχει μερίδιο 48% στην LVMH, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Tiffany: To μεγάλο στοίχημα του νεότερου Arnault και η διαδοχή στον όμιλο Louis Vuitton

Louis Vuitton: Εκτίναξη των πωλήσεων κόντρα στον πόλεμο στην Ουκρανία