Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΑΒΑΞ: Νέες μετοχικές αλλαγές από την πώληση του 24% που διατηρεί η υπό εκκαθάριση J&P Overseas Ltd

Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ

Κωνσταντίνος Μιτζάλης, Αντιπρόεδρος και CEO ΑΒΑΞ

Το ποσοστό της υπό εκκαθάριση J&P Overseas Ltd (η εταιρεία των οικογενειών Ιωάννου και Παρασκευαΐδη με δραστηριότητα στο εξωτερικό) στην ΑΒΑΞ μειώνεται από 45% σε 24% με την ολοκλήρωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατασκευαστικής κατά 20 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα το 24% θα τεθεί από τους εκκαθαριστές της J&P Overseas προς πώληση με συνέπεια να αλλάξει ξανά η μετοχική σύνθεση της ΑΒΑΞ.

Χθες έληξε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου η οποία, εκτός από την ανάγκη να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε και για να επέλθει η μείωση του ποσοστού της Overseas, προκειμένου να μην μπλοκάρονται αποφάσεις που χρειάζονται αυξημένη πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση καλύφθηκε πλήρως. Τα ποσοστά τους στην ΑΒΑΞ ενίσχυσαν σημαντικά όλοι οι βασικοί μέτοχοι και κυρίως η οικογένεια Ιωάννου.