Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αττικό Μετρό: Τον Μάρτιο η οριστική λίστα με τους ενδιαφερόμενους «μνηστήρες»

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχει οριστικοποιηθεί η βραχεία λίστα με τα τέσσερα επενδυτικά σχήματα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την επέκταση του μετρό, ένα έργο ύψους 1,45 δισ. ευρώ, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό.

Οι επενδυτές που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο πέρυσι είναι η ΓΕΚ Τέρνα με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, η J&P Avax με την ιταλική Ghella και τη γαλλική Alstom, η Άκτωρ με την Hitachi Rail Italy και, τέλος, η ισπανική FCC με τον όμιλο Archirodon και τη Μυτιληναίος.

Η Αττικό Μετρό αναμενόταν να ολοκληρώσει τη λίστα μέχρι το τέλος του 2017, αλλά η διαδικασία παίρνει παράταση μέχρι τον Μάρτιο, για να εξεταστούν οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

«Μόλις οριστικοποιήσουμε τη λίστα, θα τους καλέσουμε να καταθέσουν τις οικονομικές και τεχνικές προσφορές τους», ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Η κατασκευή των 13 χιλιομέτρων της επέκτασης αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και να ολοκληρωθεί μέσα σε οκτώ χρόνια.