Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Άσχημα μαντάτα για τον ΟΠΑΠ

kamil ziegler

Kamil Ziegler, Πρόεδρος ΟΠΑΠ.

Η περίπτωση του ΟΠΑΠ δείχνει να μην έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων, καθώς αντιμετωπίζεται πάντοτε σαν τη “χήνα που κάνει τα χρυσά αυγά” από την κυβέρνηση, αναφέρει η χρηματιστηριακή, Alpha Finance με αφορμή και τον τελευταίο ειδικό φόρο, στο €0,05 ανά στήλη, που επέβαλε.

Χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ από την εν λόγω χρηματιστηριακή, στα 6 από 9,4 ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή δίνει και σύσταση “neutral” για τον τίτλο, καθώς τα VLTs δεν συνυπολογίζονται πλέον στο βασικό της σενάριο.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει επίσης ότι δεν συμπεριλαμβάνει πλέον τα VLTs στο βασικό της σενάριο, καθώς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Αν και η Alpha Finance σημειώνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα, η αποτίμηση του OΠΑΠ είναι “δίκαιη”, σημειώνει ότι τα αρνητικά νέα έχουν αποτιμηθεί και υπάρχει ανοδικό περιθώριο για τον τίτλο.