Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την ιαπωνική R&I

ελληνικα ομολογα

Μια θετική εξέλιξη ήρθε σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα, με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ελληνικού αξιόχρεου από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β+ από Β, διατηρώντας θετικό outlook.

Σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει τη θετική της πορεία. Προβλέπει, συγκεκριμένα, ότι ο δείκτης του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω κατά το 2019, αλλά και στη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν τα πλεονάσματα.

Όπως παρατηρεί ο οίκος R&I, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με τους επίσημους πιστωτές να εγκρίνουν ήδη κάποια μέτρα ελάφρυνσης, ενώ και η βιωσιμότητα του χρέους έχει βελτιωθεί.

Τέλος, ο οίκος επισημαίνει ότι μετά τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόκειται να αναβαθμίσει περαιτέρω την αξιολόγηση. Προϋπόθεση για αυτό θα αποτελέσει ότι η νέα κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του ακριβούς χρόνου κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές, θα διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γενναία αναβάθμιση δύο βαθμίδων σε «Β» για την Ελλάδα από τον ιαπωνικό οίκο R&I

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δικό του οίκο αξιολόγησης ετοιμάζει ο Ερντογάν, μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν σε απόδοση το 231%»