Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αλαλούμ με τις δηλώσεις των μισθωτών με «μπλοκάκι»

μπλοκακια

Στο κυκεώνα της γραφειοκρατίας έχουν μπλέξει τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες μισθωτοί που εργάζονται με «μπλοκάκι» οι οποίοι πρέπει να επισκεφτούν το Τμήμα Μητρώου της Εφορίας τους προκειμένου να καταφέρουν να «ξεκλειδώσουν» τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων.

Ο λόγος της ταλαιπωρίας είναι ότι για πρώτη φορά φέτος έγινε συσχέτιση της φορολογικής δήλωσης με τα στοιχεία Μητρώου που είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι και ειδικά τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών. Ενώ κατά την έναρξη της δραστηριότητάς τους είχαν δηλώσει κάποιον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ), ο οποίος συνεπάγεται και εμπορική δραστηριότητα  διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης που οδηγούν στη φορολόγησή τους ως μισθωτών με «μπλοκάκι». Δηλαδή με το αφορολόγητο όριο που δικαιούνται οι μισθωτοί.

Για να ξεμπλοκάρουν τη διαδικασία υποβολής χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση διαγραφής των ΚΑΔ που δημιουργούν κώλυμα στο τμήμα Μητρώου της εφορίας και μάλιστα αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ με τις αποδείξεις: Έρχονται πρόστιμα σε χιλιάδες φορολογούμενους για το αφορολόγητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου