Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Zoom Video Communications: Νέα προσφορά μετοχών για την άντληση 1,75 δισ. δολαρίων

Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.

Κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. δολαρίων φιλοδοξεί να αντλήσει η  Zoom Video Communications μέσω της προσφοράς μετοχών, αξιοποιώντας τη διαρκή ζήτηση που υπάρχει για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Zoom πουλά περίπου 5,15 εκατομμύρια μετοχές στα 340 δολάρια, με discount 4,7% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας. Η προσφορά αναμένεται να κλείσει περίπου στις 15 Ιανουαρίου. Διαχειριστής του βιβλίου προσφορών είναι η JPMorgan Chase & Co.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο 5,7% στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Η Zoom έχει κερδίσει περισσότερο από 380% τους τελευταίους 12 μήνες, αποτυπώνοντας τη ζήτηση που υπάρχει για την υπηρεσία της, καθώς οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν και κοινωνικοποιούνται μέσω των υπολογιστών τους. Η μετοχή της εταιρείας αποτελεί βαρόμετρο της πανδημικής οικονομίας, καθώς αυξάνεται όταν ξεκινούν τα lockdown και υποχωρεί όταν υπάρχουν θετικές ειδήσεις για τα εμβόλια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zoom, Eric Yuan, προσπάθησε να διαφοροποιήσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας για μεγάλες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να αναπτυχθεί όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο και οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Στο τελευταίο report αποτελεσμάτων της Zoom, περιλαμβάνεται η εκτίμηση ότι η αύξηση εσόδων το 2021 μπορεί να είναι λιγότερο εκρηκτική σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 330% το τρέχον τρίμηνο, το οποίο λήγει τον Ιανουάριο.

Ο άγνωστος επενδυτής που απέκτησε περιουσία άνω του 1 δισ. δολ. ποντάροντας στην Zoom

SoftBank: Πούλησε μετοχές της Uber αξίας 2 δισ. δολαρίων – Το επόμενο στοίχημα της εταιρείας

O Elon Musk εκθρόνισε τον Jeff Bezos της Amazon και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση