Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ποιο Bitcoin; Υπάρχουν 4 μετοχές που ενισχύθηκαν πάνω από 1.000% το 2017

Μπορεί όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στο Bitcoin, αλλά υπάρχουν επίσης κάποιες μετρημένες στα δάχτυλα μετοχές που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο αντίστοιχη με εκείνη του ψηφιακού νομίσματος.

Ο λόγος για κάποιες λιγότερο γνωστές εταιρείες, εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ινδίας, που είδαν τις τιμές των μετοχών τους να ενισχύονται τουλάχιστον 1.000%, καταγράφοντας αντίστοιχα κέρδη με εκείνα του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, μετά τον αποκλεισμό μετοχών με ανεπαρκή όγκο συναλλαγών, εξαιρετικά χαμηλή κεφαλαιοποίηση ή απλώς προερχόμενων από την πολύπαθη Βενεζουέλα, το Bloomberg επικεντρώνεται σε τέσσερις μόλις μετοχές.

Η πρώτη είναι της Pepper Food Service Co., μίας αλυσίδας εστιατορείων στην Ιαπωνία, διάσημης για τις χοιρινές κοτολέτες και τις μπριζόλες της, η οποία είδε τη χρηματιστηριακή αξία της να εκτινάσσεται πάνω από το επίπεδο του 1 δισ. δολαρίων, από λιγότερο από 100 εκατ. δολάρια στην αρχή του έτους.

Άλλη μία περίπτωση είναι η ινδική HEG Ltd., η οποία καβάλησε με επιτυχία το κύμα των ηλεκτροδίων γραφίτη, τα οποία αποτελούν βασικό δομικό στοιχείο των ηλεκτρικών φούρνων τόξου, όπως ονομάζονται, που μετατρέπουν το scrap σε χάλυβα.

Επίσης στην Ινδία, η Indiabulls Ventures Ltd., πρωτοπόρος στην online διαπραγμάτευση τίτλων, έχει σημειώσει άνοδο 1.162%.

Τέλος, υπάρχει και το China Investment Fund, η μετοχή του οποίου είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ – μιας επενδυτικής εταιρείας που έχει μετοχές σε ένα χρυσωρυχείο και σε μια εταιρεία εξαρτημάτων για αυτοκίνητα στην Κίνα. Η μετοχή, η οποία έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των τεσσάρων, έχοντας καταγράψει κέρδη 1.230%, εντάχθηκε, μάλιστα, τον περασμένο μήνα, στον δείκτη MSCI Global Small Cap Index.