Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

JP Morgan: Λήξη συναγερμού για τις ευρωπαϊκές τράπεζες – «Κάναμε λάθος»

Jamie Dimon, CEO της J.P. Morgan Chase

Jamie Dimon, CEO της JP Morgan Chase

H προτροπή προς τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί με τις ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν λάθος. Αυτό παραδέχθηκε η JP Morgan σε σημείωμα της, παραδεχόμενη ότι η ανάπτυξη κερδών στον κλάδο, κατά 16% τους διέψευσε.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάτι που δεν ήταν σωστή απόφαση, έγραψε ο Kian Abouhossein, αναλυτής της JP Morgan. Νωρίτερα, η επενδυτική τράπεζα είχε αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο δείκτης Stoxx 600 Banks έχει κέρδη άνω του 11%, με την δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των ευρωπαϊκών κλάδων.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επωφεληθεί από τα υψηλότερα επιτόκια, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν είναι «απόλυτα» θετικοί, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε στάδιο επαναξιολόγησης.

Η JP Morgan θεωρεί ως κορυφαίες επιλογές τράπεζες όπως η  Intesa Sanpaolo, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, UBS και Deutsche Bank, τράπεζες που καταγράφουν καλές επιδόσεις μεταξύ των ανταγωνιστών τους.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, απέφυγαν περιοχές όπως η Γαλλία και οι σκανδιναβικές χώρες, που έχουν υποαποδώσει έναντι των ανταγωνιστών τους.

Διαβάστε επίσης:

UBS: Αντιμέτωπη με έως και $25 δισ. αύξηση κεφαλαιακών απαιτήσεων

Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Το δυσμενές σενάριο

JP Morgan: Νέο άλμα σε κέρδη και έσοδα χάρη στα υψηλά επιτόκια