Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της και στις ΗΠΑ κατέθεσε η Thomas Cook

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης που επιχειρεί, κατέθεσε ο βρετανικός ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook.

Στο μεταξύ, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι πιστωτές της Thomas Cook καλούνται να αποφασίσουν αν θα δεχθούν ή όχι την πρόταση διακανονισμού που έχει καταθέσει η εταιρεία για τη διευθέτηση των οφειλών της προς αυτούς, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο της Fosun Tourism Group ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία.

Η πρόταση της  Thomas Cook περιλαμβάνει την ανταλλαγή τραπεζικών δανείων ύψους 1,67 δισ. στερλινών (2,07 δισ. δολαρίων) και ομολόγων με 15% του μετοχικού κεφαλαίου της και νέα ομόλογα αξίας τουλάχιστον 81 εκατ. στερλινών.

Μετά την ενίσχυση της εταιρείας με νέα κεφάλαια τουλάχιστον 900 εκατ. στερλινών, η Fosun θα ελέγχει το 75% των μετοχών του tour operator του ομίλου και έως και το 25% της αεροπορικής εταιρείας του.