Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Dogecoin: Στα 50 δισ. δολάρια η αξία του κρυπτονομίσματος – Ξεπέρασε την Ford και την Kraft

Dogecoin

Αν και έγινε γνωστό ως το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε σαν αστείο, το Dogecoin μετά από το ράλι 400% που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, έχει πλέον αξία 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων CoinMarketCap.com.

Αυτό το καθιστά την κεφαλαιοποίηση του μεγαλύτερη από τη χρηματιστηριακή αξία εταιρειών κολοσσών, όπως η Ford Motor και η Kraft Heinz, ενώ πλησιάζει και αυτή του Twitter. Το Doge, με σήμα τον σκύλο ράτσας Shiba Inu άρχισε να αποκτά δημοτικότητα στα τέλη του 2013.

Κανείς δεν πιστεύει βέβαια ότι αυτές οι μετοχές blue-chip είναι συγκρίσιμες με το Dogecoin, ένα περιουσιακό στοιχείο χωρίς πραγματικό σκοπό πέρα ​​από το να αποτελεί ένα αστείο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχει την ίδια αγοραία αξία υπογραμμίζει την τεράστια άνοδο των κρυπτονομισμάτων,  που έχουν κάνει θραύση στη Wall Street.

Όλα οφείλονται στην ξέφρενη πορεία του Dogecoin, το οποίο έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς των λεγόμενων altcoins (εναλλακτικών νομισμάτων), αλλά απογοητεύει ορισμένους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζουν ότι απλά ενισχύει την αστάθεια και υπονομεύει τις πιο σημαντικές προσπάθειες, όπως η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Οι τιμές του Dogecoin εκτινάσσονται για μία ακόμη φορά, με τους οπαδούς του να σχολιάζουν στο hashtag #DogeDay γιορτάζοντας την 20η Απριλίου, γνωστή ως ημέρα καπνίσματος μαριχουάνας. Οι τιμές διαπραγματεύονταν κάτω από τα 40 σεντ, σύμφωνα με το CoinGecko.com.

Την ίδια ώρα, άλλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν βουτιά καθώς η ευφορία που προκάλεσε η εισαγωγή της Coinbase Global στο αμερικανικό χρηματιστήριο εξασθενεί.  Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, υποχωρεί κατά πέντε συνεχόμενες ημέρες, επιστρέφοντας στα 55.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:

Dogecoin: Η απόλυτη κερδοσκοπία με 500% άνοδο και μια «φούσκα» έτοιμη να σκάσει

Bitcoin: Δοκιμάζεται η «μανία» για crypto μετά την ισχυρή πτώση – Κέρδη 690% μέσα στο 2021

Brevan Howard: Το ισχυρό fund ξεκινά επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση